Ez a pofonegyszerű, – mérleg nélkül elkészíthető – sütemény fél óra
múlva már kínálható is! Bármilyen idénygyümölcsből vagy befőttből
elkészíthető, egy pár kocka csokoládéval csak még jobban
felturbózhatjuk az összhatást.
HOZZÁVALÓK
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 pohár joghurt
2 pohár zabpehelyliszt
2 pohár rétesliszt
2 pohár eritritol
1 pohár olaj
2 ek cukrozatlan holland kakaó
gyümölcs, csokoládédarabok
poreritritol és reszelt csokoládé a díszítéshez
1 csomag sütőpor
2 pohár joghurt
2 pohár zabpehelyliszt
2 pohár rétesliszt
2 pohár eritritol
1 pohár olaj
2 ek cukrozatlan holland kakaó
gyümölcs, csokoládédarabok
poreritritol és reszelt csokoládé a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
Az alap mérce a joghurt pohara.
A sütőt melegítsük elő 170-175 C fokra.
Egy keverőtálba kanalazzuk bele a két joghurtot. Mérjünk hozzá egy
joghurtos pohárnyi olajat, 2 j.pohárnyi eritritolt. Üssük hozzá a 2 egész
tojást, és a sütőporral elkevert 2-2 j.pohárnyi lisztet és a kakaót.
Keverjük össze, és öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt közepes
méretű tepsibe. Nyomkodjuk bele a gyümölcs és csokoládédarabokat,
és az előmelegített sütőben süssük készre kb 20-25 perc alatt (tűpróba!).
Poreritritollal és reszelt csokoládéval megszórva kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése