BURGONYAKRÉMLEVES

Kezdő háziasszonyoknak is nagyon ajánlom, hiszen nagyon egyszerű megcsinálni és még finom is. A krémleveseknél fontos szabály, hogy vagy azonnal kell fogyasztani, vagy ha várunk vele, akkor sokszor érdemes még folyadékot adni hozzá, mert idővel besűrűsödnek.

A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

1 liter zöldség alaplé ( v. 1 liter víz + 1 leves kocka)
4 közepes burgonya
fél póréhagyma (v 1 kisebb fej vöröshagyma)
3 nagy ek crème fraiche (v. tejföl)
só,bors,
petrezselyemzöld
2-3 ek olívaolaj
TÁLALÁSHOZ:
1-1 tk crème fraiche (tejföl)
2-3 szál metélőhagyma


ELKÉSZÍTÉS

Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a karikákra vágott póréhagymát, adjuk hozzá az időközben megtisztított és felkockázott krumplit, és öntsük fel az alaplével (vagy az 1 liter vízzel elkevert leveskockával). Ízlés szerint borsozzuk, majd adjuk hozzá a 2-3 ek szárított petrezselyemzöldet.
Ha a krumpli megfőtt, keverjük bele a crème fraiche/tejföl-t a leveshez,majd az egészet turmixoljuk össze.


TÁLALÁS

Merjünk a tálkákba egy-egy adag levest, és 1 tk crème fraiche/tejföl-t kanalazzunk a közepére, és szórjuk meg egy kis metélőhagymával.



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!