FRANCIA HAGYMALEKVÁR




HOZZÁVALÓK
2 fej lila hagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál málnás balzsamecet (bármilyen jó)
só, bors,
2-3 szál kakukkfű, és rozmaring

ELKÉSZÍTÉS
  1. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a barna cukrot. Elkezdjük karamellizálni. 
  2. Ezalatt megtisztítjuk a lila hagymákat, és apróra vágjuk. 
  3. Amikor már karamellizálódott a cukor (de nem odaégett, mert akkor keserű lesz!!!) hozzáadjuk a hagymákat a kakukkfüvet és a rozmaringot, majd időközönként megkeverve közepes fokozaton puhára főzzük. 
  4. Ha megpuhult, sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a balzsamecetet. 
  5. Amikor elveszíti már a savas illatát még hagyjuk egyet-kettőt rottyanni, majd lezárjuk.
  6. Átteszem egy kis üvegbe vagy tálba, majd hűvös helyen hagyjuk kihűlni.  (Én egy csatosba raktam, amibe a maradék maradhatott is). 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!