CLAFOUTIS III.

Bár a blogon már található több fajta clafoutis recept is, most ismét egy újabb alapján készült ez a pofon egyszerű sütemény.
Jelen esetben meggy került bele, és a tetejét mandulaforgácsokkal szórtuk meg. Igen többes szám, mert segítőim is voltak. Négy gyermekkéz válogatta és tette a tésztába a meggyszemeket nagy gondossággal.



HOZZÁVALÓK

2 marék meggy
3 db tojás
fél dl tej
2 dl tejszín
4 dkg tk.liszt
3 ek nádcukor
1 csipet só
1 ek. vaníliakivonat
mandulaforgács


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt kapcsoljuk be 180°C-ra.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd tegyük félre.
A tojássárgáját keverjük ki a nádcukorral, a vaníliaaromával és a a csipet sóval. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, és alaposan keverjük el, végezetül óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét is.
Öntsük egy 24 cmes szilikon tortaformába a masszát, tegyük bele eloszlatva a meggyeket (tökéletes elfoglaltság a gyerekeknek!), majd szórjuk meg a mandulaforgáccsal (ismét megkérhetjük a kis segítőinket!)
Kb. 35-40 percig sütjük (amíg aranysárgára sül, és már nem remeg).

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!