PARADICSOMMAL SÜLT MOZZARELLA

Félreérthetetlenül elmondható, hogy bizony itt a nyár. Véget ért a tanév (már ahol persze, mert Franciaországban például még július első hetében is mennek a gyerekek)
Viszont a hőmérő higanyszála egyértelműen 30 fok körül mozog. Ebben a nyári időben  inkább a könnyen, egyszerűen, és gyorsan elkészíthető ételeket kedvelem.
A paradicsomhoz "főződő" szerelmemet már korábban is említettem, ez természetesen azóta sem változott. A mozzarella és a bazsalikom pedig azt hiszem az egyik kötelező kiegészítői. Vagy a paradicsom a mozzarelláé? Nem tudom, de lényegtelen is igazából. Ami fontos, hogy ez a nagy trió bármikor tányérra kerülhet Nálunk. 

Akár ebédre, akár vacsorára jó szívvel ajánlom, mert egyáltalán nem kell hozzá sok minden, és az előkészülettel együtt maximum 30 perc alatt készen van. 



HOZZÁVALÓK (2 főre)

2 db paradicsom
1 db mozzarella
4-5 levél bazsalikom
só, frissen őrölt tarka bors
1 gerezd fokhagyma


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt kapcsoljuk be 200 °Cra.
A mozzarellát és a paradicsomot karikázzuk fel, és tegyük a karikákat egymásra a muffin sütő mélyedéseibe (paradicsom-mozzarella-paradicsom). Sózzuk, borsozzuk, majd reszeljünk rá egy gerezd fokhagymát. 10-15 perc alatt süssük össze, salátaágyon bazsalikomlevéllel díszítve azonnal tálalható!

1 megjegyzés:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!