TELJES KIŐRLÉSŰ PALACSINTA

A palacsinta az egyik olyan étel, amire szerintem egyszerűen senki nem tud nemet mondani. Nálunk a gyerekek nagyon szeretik akár reggelire, akár ebédre. De még vacsorára is tudják enni. A palacsintában az a remek, hogy lehet akár édes, akár sós tölteléket belerakni.
Sokáig fehér és teljes kiőrlésű liszt keverékével készítettem, mostanra már csak teljes kiőrlésű lisztből van. Az elkészítése ugyanolyan egyszerű mint a fehér lisztből készültté, csak annyi a titok nyitja, hogy 

  1. sütés előtt minimum fél órát állni kell hagyni, hogy kellőképpen felszívják a nedvességet a rostok
  2. a pihentetési idő lejárta után vissza kell pótolni a szóda vagy ásványvizet, különben egy túl sűrű masszát kapunk amit nem lehet szép vékonyra sütni.



HOZZÁVALÓK

3 db közepes tojás
2,5 deci teljes kiőrlésű liszt
1 csipet só
4+2 deci szóda v ásványvíz
olívaolaj a sütéshez


ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat keverjük el a sóval, és öntsünk hozzá kb 2 deci ásványvizet. Lassan hozzáadva keverjük csomómentesre a liszttel, a maradék 2 deci ásványvíz hozzáadagolása közben.  
Tegyük félre kb fél órára, majd a pihentetés végén keverjünk hozzá kb 1,5-2 deci ásványvizet.
Forrósítsuk fel majd kenjük ki a serpenyőt olívaolajjal, és kb egy merőkanálnyi tésztát oszlassunk el vékonyan a sütőben. Süssük a tésztát addig, amíg elválik a palacsintasütőtől, majd fordítsuk meg, és még süssük fél percig.

Megjegyzések

Anazar üzenete…
Én sem mondok rá nemet, ide vele!!
Névtelen üzenete…
És tej nem is kell bele?
ChezSandra üzenete…
Én nem teszek bele tejet.
Nia üzenete…
Nagyon jó a recept, bár nekem nem kellett bele a 4 dl-n kívül ásványvíz már.
Eddig nem tudtam igazán vékony palacsintát sütni, most pedig sikerült.
Felturbóztam, került bele citromhéj, fahéj, xilit és vanília, na meg a lényeg: bodzavirág. Frenetikus lett, nem is kellett bele töltelék!
Köszönöm!

Népszerű bejegyzések