HAGYMÁS FELFÚJT


A francia hagymaleves buciban való tálalása nagyon látványos, és finom, de azért a "buci-tányér" sokszor nem fogy el, és ha marad hagymaleves, akkor többedjére már nem a buciban tálaljuk.
Ha marad hagymaleves, és bucimaradék is, készítsünk belőle finom hagymás felfújtat. Egyszerű, finom, és gyors "maradék"hasznosítása a levesnek.



HOZZÁVALÓK


4x1,5-2 dl francia hagymaleves
4 db kenyérszelet vagy a tálalásból visszamaradt bucimaradék
100 gramm gruyére sajt
frissen őrölt tarkabors

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
Vegyünk elő 4 db szuflés tálat.
A kenyérszeleteket (vagy a tálalásból visszamaradt bucimaradékokat) tépkedjük apró darabokra, majd tegyük a szuflés tálakba.
Öntsük rá a hagymalevest, és hagyjuk, hogy alaposan magába szívja a folyadékot. 
Szórjuk meg a gruyére sajttal, majd forró sütőben süssük készre. Akkor jó, amikor kissé megpirul a tetején már a sajt.
A sütőből kivéve azonnal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!