A franciák Szent Jakab kagyló (vagy más néven fésűkagyló) szeretetét már említettem, most ez az egyszerűen, és gyorsan elkészíthető étel készült belőle. A fokhagyma és a gyömbér nagyon jól illik a Szent Jakab kagyló alapízéhez, finoman kiemeli azt, a bazsalikom pedig kissé határozottá teszi.
HOZZÁVALÓK
8 db fésűkagyló
2 db fokhagymagerezd
1 db kb 5 centiméteres friss gyömbér
50+2 gramm vaj
100 gramm barna rizs
1 marék apróra vágott bazsalikom
1 csipet só, bors
ELKÉSZÍTÉS
Egy serpenyőben kb 2 gramm vajon fehérítsük ki a rizst, sózzuk, majd vízzel felöntve főzzük puhára.
A bazsalikomot aprítsuk fel, majd reszeljük hozzá a gyömbért és a fokhagymagerezdeket.
A vajat egy serpenyőbe hevítsük fel, majd a fésűkagylók mindkét oldalát pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk meg, szórjuk meg a gyömbéres - fokhagymás bazsalikommal. 2-3 percig alacsony hőmérsékleten még megkevergetve főzzük, majd lezárva hagyjuk pár percig összeérni az ízeket.
Rizságyon tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése