HAMIS BRASSÓI ZELLERBŐL

Egy újabb hamis brassói, azonban most nem májból vagy csicsókából, hanem burgonya helyett zellerrel készült.
Egy gyors, finom ebéd vagy vacsora lehet alig fél óra alatt.

A glutén-, liszt-, cukor-, tojás-, tejmentes diétákba beilleszthető!



HOZZÁVALÓK

200 gramm csirkemell
400 gramm zeller
1 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt tarka bors
0,5 kk őrölt szerecsendió
2 ek olívaolaj
1 marék saláta



ELKÉSZÍTÉS

A zellert tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb kockákra.
Az Actifry alsó edényébe tegyük a zellerkockákat, locsoljuk meg 2 evőkanálnyi olívaolajjal, és állítsuk be 25 percre.
A csirkemellfilét vágjuk fel apróra, tegyük a felső tálcára, és 10 perc alatt süssük meg. Ízesítsük sóval, őrölt szerecsendióval, frissen őrölt tarka borssal, és reszeljük hozzá egy gerezd fokhagymát.

Forgassuk össze a megsült zellerkockákkal, és salátaágyon azonnal tálaljuk!

A recept sütőben is elkészíthető!




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!