EXPRESSZ CSOKOLÁDÉTORTA (GLUTÉN-, LISZTMENTES)


Egy - glutén-, lisztmentes, nyírfacukorral készülő -, expressz csokoládés torta fél óra alatt ha nagyon ránk törne az édesség utáni vágy... Nem is kell túlspilázni a dolgot, ki kell próbálni! 



HOZZÁVALÓK

100 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
  60 gramm vaj
  60 gramm nyírfacukor (xylitol)
  30 gramm kukoricakeményítő
1 csipet só
2 egész tojás
8-10 szem dió (elhagyható)


ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat válasszuk ketté: a sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral, a fehérjét verjük fel kemény habbá a csipet sóval és a kukoricakeményítővel együtt.
Vízfürdőben olvasszuk fel a csokoládét két evőkanál vízzel, tegyük félre, majd keverjük hozzá a kockákra vágott vajat és a nyírfacukros tojássárgáját. Végezetül óvatos de határozott mozdulatokkal adjuk hozzá a fehérjehabot, majd öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt 18 centiméter átmérőjű tortaformába. Tegyük ki a tetejét fél diókkal, majd 200°Cra előmelegített sütőben süssük 15-18 percig.
Langyosra kihűlve tálaljuk!


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hellooo :) Épp egy ilyen tortára vágyom, a vajat vajh mikor kell belerakni? A tojássárgás keverékhez? No mindegy, próba szerencse. Köszi a receptet, remélem sikerül. Zsuzsi D-K

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!