DUPLA PAPRIKÁS PULYKACSÍKOK

A paprikás csirke az az egyik olyan étel, amely a gyerekeimnek bármikor jöhet. Így kicsit átvariálva, könnyedebben  is elkészült - pulykamellből és egy kis pirospaprika hozzáadásával, - kevesebb mint fél óra alatt.

A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

400 gramm pulykamellfilé
1 kisebb póréhagyma
1 piros pritaminpaprika
2 ek szőlőmagolaj
1 ek paradicsomsűrítmény
7 deci zöldségalaplé
1 kk pirospaprika
1 fokhagymagerezd
125 gramm natúr joghurt
1 kk kukoricakeményítő
só, frissen őrölt tarka bors,
1/2 kk őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

A póréhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. A felkockázott pulykamellel együtt kevés szőlőmagolajon fehéredésig sütjük. Húzzuk félre, sózzuk, borsozzuk meg, adjuk hozzá az őrölt szerecsendiót, a pirospaprikát és a paradicsompürét, majd öntsük fel az alaplével. Reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet, és szórjuk bele a csíkokra vágott paprikát. Közepes tűzön 18-20 percig főzzük, majd a kukoricakeményítővel elkevert joghurttal sűrítsük be. Hagyjuk egyet forrni, és már tálalhatjuk is! 
Főtt tésztával kínáljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!