Ismét egy villámgyors, és nagyon csokoládés édesség készült eritritollal és kókuszliszttel. A kókusz és csokoládéimádóknak egyszerűen kötelező!
A gluténmentes diétákban fogyasztható, eritritollal készül!
HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)
50 gramm vaj
1 egész tojás
70 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
60 gramm eritritol
20 gramm kókuszliszt
só
2 ek kókusztej
egy-egy csipet kókuszreszelék a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A csokoládét vízfürdő felett olvasszuk meg a vajjal, majd adjuk hozzá az eritritolt. A tojást verjük habosra - turbó fokozaton - majd óvatosan keverjük hozzá csomómentesre a kókuszlisztet. A megolvadt csokoládéhoz keverjük hozzá a kókusztejet, majd forgassuk hozzá a tojásos habot is.
Kanalazzuk egy-egy szufflés tálkába a csokoládés masszát, majd az előmelegített sütőben süssük 12 percig.
A sütőből kivéve szórjuk meg egy-egy csipet kókuszreszelékkel, és azonnal tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése