Egy hideg, nyers uborkaleves kaporral és lila hagymával igazi frissítője a kánikulának. Az uborka nagy - 90-97%-os - víztartalommal bír, mindezek mellett jelentős vízhajtó hatással is rendelkezik. Így ez a leves nem csak felfrissít, a víztől dagadt bokánktól is megszabadíthat.
Az külön jó benne, hogy az elkészítése nem vesz igénybe 10 percnél többet, és konyhát sem fűtjük fel az elkészítésével.
A low carb, low fat, a vegán, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, hús-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)
350 gramm kígyóuborka
50 gramm lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1-1 tk kapor
só, frissen őrölt tarka bors
1-1 evőkanál xerez-i vinaigrette (xeres-i borecet)
ELKÉSZÍTÉS
Az uborkát és a lila hagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. Tegyünk félre 2 evőkanálnyi felaprított zöldséget, a többit tegyük egy tálas mixerbe vagy egy turmixgépbe (mindezek nélkül készíthetjük esetleg botmixerrel is) és a fokhagymával együtt pürésítsük. Ízesítsük a fűszerekkel: sózzuk, borsozzuk,és öntsük fel kb 4 deci jéghideg vízzel. Keverjük össze, és ha van időnk tegyük hűtőbe 2-3 órára. Ha nem, a felaprított zöldségekkel és a borecettel meglocsolva, végül a kaporral megszórva azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése