ALAKBARÁT HOT-DOG - CUKKINI HOT-DOG

Meleg van, itt a nyár, és itt a cukkiniszezon is. A szokásos töltött, rántott cukkinik helyett most készítsünk belőle inkább például egy ilyen alakbarát hot-dogot.

A virslitől és a felhasznált szósztól függően, a glutén-, liszt-, tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!


HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)

1 kisebb méretű cukkini
1 virsli
ketchup, majonéz, mustár
1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS

A cukkinit mossuk meg, majd lobogó sós vízben főzzük (fedő alatt) 10 percig. Ezalatt a virslit is főzzük meg.
A megfőtt cukkinit hűtsük le hideg víz alatt, majd vágjuk le a szárát. Egy almacsutkázóval szúrjuk ki a közepét, majd egy hosszú nyelű kanállal szedjük ki a közepét. Ügyeljünk közben arra, hogy az oldalát ne lyukasszuk ki.
Tegyünk bele ketchupot, majonézt, mustárt ízlés szerint, majd nyomjuk bele a megfőtt virslit, és már fogyaszthatjuk is! 

2 megjegyzés:

Moha írta...

Itt a "mindenmentesség" szerintem nem csak a virslitől függ, mert a mustár nem gluténmentes, a majonéz nem tojásmentes, a ketchuppal együtt pedig mindháromban van cukor.

ChezSandra írta...

Szerencsére a piacon már fellelhetőek azok a termékek amelyet a táplálékallergiások is fogyaszthatnak. Létezik gluténmentes mustár a gluténérzékenyeknek, és tojásmentes majonéz is. Sőt, mindegyikből kapható már cukormentes változat is.
De abban egyetértek veled, hogy igen, ezek is számítanak. Javítom is, köszi az észrevételt.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!