Ez a gyorsan, kevés hozzávalóból összeállítható lisztmentes torta a csokoládérajongók
kedvence lehet. A gyerekek szerint hívjuk “Gombóc Artúr-tortának”,
(igen, most nagy szezonja van Nálunk a Pom Pom Meséknek 😉 ) mert
hogy annyira csokoládés, biztos imádná Gombóc Artúr is.
Ha flancos – francia – nevet akarunk neki adni, akkor a “Fondant au
chocolat” néven nevezzük! (Mert hogy ez a francia neve). De bárhogy is
hívjuk, a lényeg! Egyszerűen, gyorsan – kevesebb mint fél óra alatt – el
lehet készíteni, és mire elmosogatjuk azt a pár tálat és eszközt amire
szükségünk van az elkészítéséhez már kész is!
Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, szójamentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
200 gramm glutén- és cukormentes csokoládé
150 gramm nyírfacukor v. 175 gramm eritritol
150 gramm vaj 80 gramm darált mandula
6 egész tojás
holland kakaópor és nyírfaporcukor a szórásához
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 210°C-ra (légkeveréses funkció).
A tojásokat egy tálas mixer legmagasabb fokozatán (ha van rajta turbó
fokozat, akkor azon!) a nyírfacukor fokozatos hozzáadagolása mellett
verjük fel habbá (kb 3 perc).
A csokoládét olvasszuk fel a vajjal együtt vízfürdő felett, vagy a mikróban. Keverjük hozzá a darált mandulát, majd keverjük össze a
tojásos masszával.
Öntsük egy szilikon (vagy egy vajjal kikent és darált mandulával
megszórt) 24 cm-es kerek tortaformába, majd az előmelegített sütőben
süssük készre kb 15 perc alatt. (Tűpróba!)
Ha kész hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd kakaóval és
nyírfaporcukorral megszórva kínáljuk.
További kevés hozzávalós, és gyors édesség receptekért kattints a linkekre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése