Igazi vasárnapi ebéd utánra való sütemény a kávé szerelmeseinek. Az külön jó benne, hogy előző nap elkészíthető (sőt el is kell, hogy rendesen megdermedjen és összeálljon!) másnap pedig csak felkockázzuk és már kínálható is!
Nyírfacukorral készül, a gluténmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
Tésztához:
230 gramm vaj
60 gramm lenmagliszt
40 gramm amarantliszt
1 kk sütőpor
1/2 kk szódabikarbóna
200 gramm darált mandula
150 gramm nyírfacukor
4 egész tojás
150 gramm sűrű natúr joghurt v. tejföl
12,5 cl presszókávé
1 vaníliarúd
2 ek cukrozatlan holland kakaó
1 kk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt szerecsendió
1/2 kk őrölt gyömbér
Tetejére:
250 gramm mascarpone
100 gramm nyírfaporcukor
100 ml tejszín
1 narancs leve
2 cs. Dr Oetker gluténmentes habfixáló
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 160°C-ra.
Egy robotgéppel verjük fel – turbó fokozaton jó pár percig – a tojásokat a nyírfacukor folyamatos hozzáadagolása mellett. Kapargassuk bele a vaníliarúd belsejét, keverjük hozzá a kétféle liszttel elkevert szódabikarbónát és a sütőport.
Adjuk hozzá a megolvasztott és kihűtött vajat, és a többi hozzávalót.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt (35×25 cm-es) tepsibe, és az előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt.
Hűtsük ki a kész piskótát, ezalatt készítsük el a krémet:
Verjük fel a tejszínt habbá habfixálóval, a mascarponéval és a nyírfaporcukorral együtt, majd csurgassuk bele a narancs levét. Kenjük a kihűlt piskótára, és tegyük hűtőbe 3-4 órára.
Felkockázva, holland kakaóporral megszórva kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése