A hagyományos panírozás helyett legközelebb érdemes esélyt adni ennek a zöld
citromos, kukoricapelyhes változatnak is! Megéri!
A glutén-, laktóz-, tej-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
400 gramm csirkemell
150 gramm cukrozatlan, gluténmentes kukoricapehely
1 kezeletlen lime leve és lereszelt héja
3 egész tojás
150 gramm kukoricaliszt
1 nagy kanál olaj
Az áztatáshoz
300 ml növényi tej (rizs)
só, bors,
1 fokhagymagerezd
ELKÉSZÍTÉS
Öntsük egy nagyobb tálba a tejet, adjuk hozzá a fűszereket, reszeljük bele a fokhagymát majd keverjük össze. A csirkemellet szeleteljük fel, majd enyhén lazítsuk meg a rostjait
(klopfoljuk ki!) Tegyük a szeleteket a tálba és alaposan masszírozzuk bele a fűszeres tejet. Hagyjuk
így minimum 1-2 órát, de akár egy egész éjszakára is ázhat benne.
Panírozáshoz tegyük egy tálba a kukoricalisztet, egy másikba a tojást, a
harmadikba pedig a nagyon apróra ledarált kukoricapelyhet.
Reszeljük
a lime levét a kukoricapehely-darához, majd facsarjuk a
tojássárgájához a levét és egy villával keverjük össze.
Forgassuk meg a csirkemelleket a lisztbe, a tojásba, végül a lime-os kukoricapehelybe egymás
után, majd tegyük az actifry sütőbe, és egy kanál olajjal 20 perc alatt
süssük készre. (Bő zsiradékban is kisüthetjük a szeleteket!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése