PANÍRTUNING! - AVAGY AIR FRYERBEN KÉSZÍTETT GLUTÉN-, LAKTÓZ-, TEJ-, SZÓJAMENTES LIME-OS RÁNTOTT SZELET

A hagyományos panírozás helyett legközelebb érdemes esélyt adni ennek a zöld citromos, kukoricapelyhes változatnak is! Megéri! 

A glutén-, laktóz-, tej-, szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK 


400 gramm csirkemell 
150 gramm cukrozatlan, gluténmentes kukoricapehely 
1 kezeletlen lime leve és lereszelt héja 
3 egész tojás 
150 gramm kukoricaliszt 
1 nagy kanál olaj 

Az áztatáshoz
300 ml növényi tej (rizs) 
só, bors, 
1 fokhagymagerezd


ELKÉSZÍTÉS 


Öntsük egy nagyobb tálba a tejet, adjuk hozzá a fűszereket, reszeljük bele a fokhagymát majd keverjük össze. A csirkemellet szeleteljük fel, majd enyhén lazítsuk meg a rostjait (klopfoljuk ki!)  Tegyük a szeleteket a tálba és alaposan masszírozzuk bele a fűszeres tejet. Hagyjuk így minimum 1-2 órát, de akár egy egész éjszakára is ázhat benne. 

Panírozáshoz tegyük egy tálba a kukoricalisztet, egy másikba a tojást, a harmadikba pedig a nagyon apróra ledarált kukoricapelyhet. 
Reszeljük a lime levét a kukoricapehely-darához, majd facsarjuk a tojássárgájához a levét és egy villával keverjük össze. 

Forgassuk meg a csirkemelleket a lisztbe, a tojásba, végül a lime-os kukoricapehelybe egymás után, majd tegyük az actifry sütőbe, és egy kanál olajjal 20 perc alatt süssük készre. (Bő zsiradékban is kisüthetjük a szeleteket!)


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!