A hirtelen ránk törő édesség iránti vágyat könnyen csillapíthatjuk ezekkel a mennyei glutén-, és tejmentes - jó tulajdonságokkal bíró - lenmaglisztből készülő muffinokkal, amelyeket fél óra múlva már falatozhatunk is.
Az elkészítése kb 10 perc, mire elmosogatunk utána szinte már ehetjük is.
Egyszerű, gyors, problémamentes. Kell ennél több? A kezdők is nyugodtan álljanak is!
A low carb, és a glutén-, tej-, laktóz-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (6 kisebb darabhoz)
1 érett avokádó
30 gramm lenmagliszt
1 egész tojás
1 csipet só
15 gramm cukrozatlan holland kakaó
30 gramm lenmagliszt
1 egész tojás
1 csipet só
15 gramm cukrozatlan holland kakaó
40 gramm nyírfacukor
1 kk sütőpor
1 vaníliarúd
½ kk őrölt fahéj
1 kk sütőpor
1 vaníliarúd
½ kk őrölt fahéj
¼ kk őrölt gyömbér
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő légkeveréses fokozaton 180°C-ra.
A tojást keverjük habosra a robotgép turbó fokozatán a nyírfacukorral és a csipet sóval. Az avokádó húsát villával alaposan törjük át egy kisebb tálban. Adjuk a tojásos masszához, és keverjük tovább a robotgéppel. Kapargassuk bele a vaníliarúd magjait, adjuk hozzá a kakaót, a fahéjat és az őrölt gyömbért, végezetül a sütőporral elkevert lenmaglisztet. Alaposan keverjük össze, majd töltsük egy hat mélyedéses papírkapszulával kibélelt muffinformába,
Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre! (Akkor jó, hogy ha a beleszúrt tű tisztán jön ki belőle!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése