Egyszerű, gyors, finom és még sütőt sem kell bekapcsolni hozzá!
A glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
330 gramm darált mandula
115 gramm nyírfaporcukor
40 gramm darált pörkölt mogyoró
1,25 dl kókusztej
1 vaníliarúd
2 ek cukrozatlan holland kakaó
2 ek presszókávé
115 gramm nyírfaporcukor
40 gramm darált pörkölt mogyoró
1,25 dl kókusztej
1 vaníliarúd
2 ek cukrozatlan holland kakaó
2 ek presszókávé
A krémhez:
100 gramm vaj
110 gramm nyírfaporcukor
50 gramm kókuszreszelék + kókuszreszelék a hempergetéshez
110 gramm nyírfaporcukor
50 gramm kókuszreszelék + kókuszreszelék a hempergetéshez
ELKÉSZÍTÉS
Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy tálban. (Ha nem áll össze, adhatunk még hozzá kókusztejet.)
Tegyünk egy alufóliát magunk elé, szórjuk meg a kókuszreszelékkel, tegyük rá a tésztát, és egy sütőpapírral (vagy alufóliával) takarjuk le. Így, a két fólia (vagy alufólia és sütőpapír) között nyújtsuk ki.
A krémhez a szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra a nyírfaporcukorral és a kókuszreszelékkel.
Az egészet kenjük rá a tésztára, majd óvatosan, de szorosan tekerjük fel. Hempergessük meg a kész rudat kókuszreszelékben, majd csavarjuk is bele az alufóliába.
Tegyük hűtőbe 2-3 órára, majd szeletelve kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése