KÓKUSZTEKERCS (LOW CARB, GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁS-, FEHÉR CUKORMENTES)

Nagy családi kedvencünk "alakbarát" verzióban is elkészült.

Egyszerű, gyors, finom és még sütőt sem kell bekapcsolni hozzá!

A glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!





HOZZÁVALÓK


A tésztához:
330 gramm darált mandula
115 gramm nyírfaporcukor
40 gramm darált pörkölt mogyoró
1,25 dl kókusztej
1 vaníliarúd
2 ek cukrozatlan holland kakaó
2 ek presszókávé

A krémhez:
100 gramm vaj
110 gramm nyírfaporcukor
50 gramm kókuszreszelék + kókuszreszelék a hempergetéshez



ELKÉSZÍTÉS



Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy tálban. (Ha nem áll össze, adhatunk még hozzá kókusztejet.)

Tegyünk egy alufóliát magunk elé, szórjuk meg a kókuszreszelékkel, tegyük rá a tésztát, és egy sütőpapírral (vagy alufóliával) takarjuk le. Így, a két fólia (vagy alufólia és sütőpapír) között nyújtsuk ki.

A krémhez a szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra a nyírfaporcukorral és a kókuszreszelékkel.

Az egészet kenjük rá a tésztára, majd óvatosan, de szorosan tekerjük fel. Hempergessük meg a kész rudat kókuszreszelékben, majd csavarjuk is bele az alufóliába.

Tegyük hűtőbe 2-3 órára, majd szeletelve kínáljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!