CITROM MOUSSE

Frissítőt tessék, frissítőt tessék... Hozhatok Önnek valamit? ... Ismerősek ezek a mondatok? Nem? De aktuális ugye? Jó meleg van. Ilyenkor a gyümölcslevesen kívül nem valami sok minden esik jól. De talán az, ami savanykás, és hűsítőleg hat Ránk.
Na ez a finomság olyan. Már a neve hallatán az ember szájában összefut a nyál. CITROM MOUSSE... Finom, könnyű, habos és savanyú...

Az első kérdés megfejtése pedig... igen, a Macskafogó, amikor Lusta Dicktől megkérdezi a stewardess, hogy milyen frissítőt hozhat....

De vissza a recepthez:



HOZZÁVALÓK

18 dkg nyírfacukor
3 nagy, szétválasztott tojás
2 nagy citrom leve és reszelt héja
3 dl tejszín
jó minőségű, reszelt fekete csokoládé

ELKÉSZÍTÉS


  1. Egy nagy tálban keverjük a nyírfacukrot és a tojássárgáját fehéredésig. 
  2. Keverjük bele a citromlevet és héjat. 
  3. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt és keverjük a citromos keverékhez. Ehhez keverjük hozzá óvatos mozdulatokkal a keményre vert tojásfehérjét. 
  4. Az így elkészült citromhabot osszuk szét hat pohárba és tegyük a hűtőbe legalább hat órára.
  5. Tálaláskor reszelhetünk rá fekete csokoládét és vagy citromhéj forgácsot, esetleg meg is szórhatjuk karamellizált citromhéjdarabkákkal. Körítésként adhatunk hozzá friss gyümölcsöt vagy ha van még hely az előző fogások után, babapiskótával is készíthetjük.

MEGJEGYZÉS


  1. Aki esetleg formába töltené és úgy tálalná, könnyítésképpen keverjen egy kis zselatint még az elején a tojássárgájás-citromos keverékhez. Ekkor a hab jobban megkeményedik, így különböző látványos formákba tölthető.
  2. Ha ilyen csinos sárga citromos csíkot szeretnék mint amilyen a képen is van, annyit kell tenni, hogy citromlé helyett citromszirupot használjon

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!