MENTÁS ZÖLDBORSÓS KRÉMLEVES KÓKUSZTEJJEL

Itt a nyár. Ahogy a hőmérő higanyszála elkezd rohamosabb tempóban felfelé kúszni, úgy kezdünk el alacsonyabb hőfokú ételeket kívánni.
Egy ilyen gyors, egyszerű, mutatós és frissítő levest azt hiszem Mindenki örömmel kanalaz. Az elkészítése roppant egyszerű, csak a lehűtésére érdemes a kellő időt (2-3 óra) rászánni.

Glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!







HOZZÁVALÓK (6 FŐRE)

400 gramm zöldborsó
1 ek kókusztej
15 db mentalevél
600 ml zöldségalaplé
1 db póréhagyma (a zöld része is!)
2 dl alacsony zsírtartalmú (4%os) tejszín
só, bors
a díszítéshez mentalevelek


ELKÉSZÍTÉS

A póréhagymát a zöld részével együtt daraboljuk össze, majd a zöldborsóval együtt tegyük egy edénybe. Öntsük fel a zöldségalaplével, és főzzük addig, amíg a zöldborsó és a hagyma meg nem fő  (kb 10-15 perc). Adjuk hozzá a megmosott és szárazra törölt mentaleveleket, és mixer segítségével pürésítsük. Végezetül öntsük hozzá a tejszínt és a kókusztejet, majd ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal. merjük kínálópoharakba, tegyünk a közepébe egy-egy mentát és tegyük hűtőbe 2-3 órára.
    

1 megjegyzés:

wanna írta...

Imádom a mentás zöldborsó levest ! Kókusztej nélkül készítem :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!