PÁRIZSI MELEGSZENDVICSKRÉM (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁSMENTES)

Gyors melegszendvicskrémünk egy finom kávé vagy tea mellé. A party-grill sok háztartásban megtalálható (volt), sok helyen még ma is használatban van. Emlékszem nálunk is mekkora öröm volt, amikor (általában péntek esténként) Mi gyerekek a beletett melegszendvicsünket lestük, hogy megsült-e már, mert az illata  mennyei volt. Pár perc alatt  kész: csak összeállítjuk a krémet, megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük míg a tetején a sajt szép színt nem kap.

A párizsitól függően a melegszendvicskrém a glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK

150 gramm párizsi
125 gramm natúr joghurt
1 kisebb salotta hagyma
1 kk mustár
frissen őrölt tarka bors, só
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 fokhagymagerezd

ELKÉSZÍTÉS


A sütőt kapcsoljuk be grill fokozatra.
A párizsit daráljuk le (vagy tegyük egy aprítóba) a gerezd fokhagymával és salottával együtt.
A natúr joghurtot keverjük el a mustárral, majd keverjük össze a párizsis masszával, ízesítsük sóval, és frissen őrölt tarka borssal.
A krémet kenjük a kenyér vagy baguette szeletekre, majd a  tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Néhány perc alatt süssük készre. (amíg a teteje színt kap). Langyosan fogyasztjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!