Gyors melegszendvicskrémünk egy finom kávé vagy tea mellé. A party-grill sok háztartásban megtalálható (volt), sok helyen még ma is használatban van. Emlékszem nálunk is mekkora öröm volt, amikor (általában péntek esténként) Mi gyerekek a beletett melegszendvicsünket lestük, hogy megsült-e már, mert az illata mennyei volt. Pár perc alatt kész: csak összeállítjuk a krémet, megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük míg a tetején a sajt szép színt nem kap.
A párizsitól függően a melegszendvicskrém a glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
150 gramm párizsi
125 gramm natúr joghurt
1 kisebb salotta hagyma
1 kk mustár
frissen őrölt tarka bors, só
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 fokhagymagerezd
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt kapcsoljuk be grill fokozatra.
A párizsit daráljuk le (vagy tegyük egy aprítóba) a gerezd fokhagymával és salottával együtt.
A natúr joghurtot keverjük el a mustárral, majd keverjük össze a párizsis masszával, ízesítsük sóval, és frissen őrölt tarka borssal.
A krémet kenjük a kenyér vagy baguette szeletekre, majd a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Néhány perc alatt süssük készre. (amíg a teteje színt kap). Langyosan fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése