Mikor a gyerekek megkapták a húsvéti csokiadagjukat nem tűnt
soknak a mennyisége, ám mint kiderült mégiscsak az volt. Sok kicsi
sok lesz együtt. Mivel még mindig volt belőle, így az utolsó adag
csokinyúl és tojás ebben a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető
narancsos csokoládétortában végezte.
Gyors, mert 8-10 perc alatt összekeverhető, és kb. 20-22 perc alatt
megsül!
A glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
190 gramm gluténmentes tejcsokoládé
130 gramm vaj
125 gramm eritritol vagy 100 gramm cukor
50 gramm darált mandula
4 egész tojás
4 egész tojás
1/2 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja (a díszítéshez)
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkció).
Az apróra tört tejcsokoládét és a vajat – egy lefedhető jénai tálban –
olvasszuk meg gőzfürdő felett (v. mikróban). Ezalatt az egész tojásokat
az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 2-3 perc alatt
kemény habbá.
Csurgassuk hozzá a vajjal megolvasztott csokoládét, a
fél narancs levét és a darált mandulát. Keverjük össze, majd öntsük egy
22 centiméteres szilikon tortaformába.
Előmelegített sütőben 20-22 perc alatt süssük készre!
Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd reszelt
narancshéjjal megszórva kínáljuk
További kevés hozzávalós, és gyors édesség receptekért kattints ide >>
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése