SÜTÉS NÉLKÜLI CITROMTORTA (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁS-, FEHÉR CUKORMENTES)

Hétvégén nagy baráti-családi ünneplést tartottunk, és mivel a kánikula minket sem kímélt próbáltam a menüsor végére olyan desszertet összerakni ami habkönnyű, savanykás, frissítő. Ennek a nagyon-nagyon egyszerűen és gyorsan (kb 5 perc!) összeállítható tortának bátran nekiállhat mindenki, mert egyszerűen elronthatatlan, a titka a megfelelő dermedési idő kivárásán van. Ezért érdemes este rászánni az azt a pár percet, és mire reggel felkelünk már kész is van! 


A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!




HOZZÁVALÓK 


500 gramm natúr joghurt 
60 gramm eritritol + 1 evőkanálnyi 
2 zacskó expressz zselatin fix 
1 kk vaníliaaroma 
250 ml tejszín 
1 kezeletlen héjú citrom leve és lereszelt héja   


ELKÉSZÍTÉS 


A tejszínt verjük fel egy evőkanálnyi eritritollal, a vaníliaaromával és egy zacskó expressz zselatin fix-szel – robotgéppel – kemény habbá.
A natúr joghurtot alaposan keverjük el a másik zacskó expressz zselatin fix-szel, a kezeletlen héjú reszelt citrom héjával, a levével és az eritritollal. 
Alaposan keverjük össze a két masszát, majd öntsük egy kapcsos tortaformába és tegyük hűtőbe minimum 5-6 órára, vagy egy egész éjszakára. Tálaláskor egy szilikon késsel vágjuk körbe a tortakarika belsejét, hogy könnyebben le lehessen szedni róla. Kezeletlen héjú reszelt citromhéjjal megszórva kínáljuk!




További gyors édesség receptekért kattints ide >>

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!