Hétvégén nagy baráti-családi ünneplést tartottunk, és mivel a kánikula
minket sem kímélt próbáltam a menüsor végére olyan desszertet
összerakni ami habkönnyű, savanykás, frissítő.
Ennek a nagyon-nagyon egyszerűen és gyorsan (kb 5 perc!)
összeállítható tortának bátran nekiállhat mindenki, mert egyszerűen
elronthatatlan, a titka a megfelelő dermedési idő kivárásán van. Ezért
érdemes este rászánni az azt a pár percet, és mire reggel felkelünk már
kész is van!
A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott
cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
500 gramm natúr joghurt
60 gramm eritritol + 1 evőkanálnyi
2 zacskó expressz zselatin fix
1 kk vaníliaaroma
250 ml tejszín
1 kezeletlen héjú citrom leve és lereszelt héja
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt verjük fel egy evőkanálnyi eritritollal, a vaníliaaromával és
egy zacskó expressz zselatin fix-szel – robotgéppel – kemény habbá.
A natúr joghurtot alaposan keverjük el a másik zacskó expressz
zselatin fix-szel, a kezeletlen héjú reszelt citrom héjával, a levével és az
eritritollal.
Alaposan keverjük össze a két masszát, majd öntsük egy kapcsos
tortaformába és tegyük hűtőbe minimum 5-6 órára, vagy egy egész
éjszakára.
Tálaláskor egy szilikon késsel vágjuk körbe a tortakarika
belsejét, hogy könnyebben le lehessen szedni róla.
Kezeletlen héjú reszelt citromhéjjal megszórva kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése