Most egy nagyon finom, a habcsókrajongó gyerekeimnek és a
vendégeknek is ízlő pavlova torta receptjét hoztam, amely elkészítése
egyáltalán nem bonyolult, sőt! Viszont nem tartozik a gyors kategóriájú sütemények közé. Érdemes viszont nekikezdeni, mert
tényleg elronthatatlan, és maga az összeállítás nem sok idő, az idő a
“szárításra” kell.
A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, ha pedig szempont a laktózmentesség is, akkor laktózmentes mascarponéval is elkészíthető!
HOZZÁVALÓK
4 db tojásfehérje
200 gramm porcukor
3 csapott teáskanálnyi kukoricaliszt
1 teáskanálnyi citromlé
1 csipet só
250 gramm mascarpone
1 citrom leve
áfonya
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 150°C-ra (nem légkeveréses fokozatra!).
A
tojások fehérjéjét verjük fel habosra a csipet sóval, majd adjuk hozzá a
citromlevet és a porcukrot. Ekkor kapcsoljuk a gépet fokozatosan
emelve a legmagasabb fokozatra, és verjük egy fényes masszává
(maximális fokozaton ez minimum 4-5 perc!).
Ha már fényes a
hab, adjuk hozzá a kukoricalisztet és alaposan keverjük el benne.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral v. szilikonlappal bélelt tepsibe, majd
formázzunk belőle egy magas, kör alakú tortát.
Tegyük be az előmelegített sütőbe, és 45 perc alatt süssük készre.
Ha
letelt a „szárítási“ idő hagyjuk még fél órát a sütőben (kissé le fog
lapulni, de nem probléma!).
Hűtsük ki, ezalatt készítsük el a tetejére a krémet: Keverjük ki a mascarponét a citrom levével, majd kenjük a krémet a
torta tetejére. Díszítsük áfonyaszemekkel, és már kínálható is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése