MOGYORÓS-MANDULÁS HARANGOK FÉL ÓRA ALATT (GLUTÉN-, LISZT-, LAKTÓZ-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES, LOW CARB)

Alig fél óra kell ezeknek a mogyorós-mandulás kis harangoknak az elkészítéséhez. Összegyúrjuk, és már süthető is! 

A glutén-, liszt-, laktóz-, tej-, fehér cukormentes, low carb diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK


175 gramm darált mogyoró
100 gramm eritritol
25 gramm darált mandula
1 tojásfehérje
1 tk útifűmaghéj
1 kk fahéj
1 ek citromlé
1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS 


A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. 
A tojásfehérjét verjük fel keményre egy csipet sóval és a citromlével. (Vegyünk ki 2 evőkanálnyit belőle, hogy a tetejét díszíthessük vele) Az útifűmaghéjat keverjük el 3 evőkanálnyi vízben (zselésre), majd ezt is keverjük bele a fehérjehabhoz. A darált mandulát és diót keverjük el az eritritollal és a fahéjjal, végül kanalanként adjuk a fehérjehabhoz. 
Darált mandulával megszórt deszkán nyújtsuk ki kb 5 mm vastagra. Szaggassunk ki belőle harangokat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejét díszítsük a kihagyott fehérjével, majd az előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt süssük készre! 
Rácson hagyjuk kihűlni!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!