Alig fél óra kell ezeknek a mogyorós-mandulás kis harangoknak az
elkészítéséhez. Összegyúrjuk, és már süthető is!
175 gramm darált mogyoró
100 gramm eritritol
25 gramm darált mandula
100 gramm eritritol
25 gramm darált mandula
1 tojásfehérje
1 tk útifűmaghéj
1 kk fahéj
1 ek citromlé
1 csipet só
1 kk fahéj
1 ek citromlé
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojásfehérjét verjük fel keményre egy csipet sóval és a citromlével.
(Vegyünk ki 2 evőkanálnyit belőle, hogy a tetejét díszíthessük vele)
Az útifűmaghéjat keverjük el 3 evőkanálnyi vízben (zselésre), majd ezt
is keverjük bele a fehérjehabhoz.
A darált mandulát és diót keverjük el az eritritollal és a fahéjjal,
végül kanalanként adjuk a fehérjehabhoz.
Darált mandulával megszórt deszkán nyújtsuk ki kb 5 mm vastagra.
Szaggassunk ki belőle harangokat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt
tepsibe. Tetejét díszítsük a kihagyott fehérjével, majd az előmelegített
sütőben kb 10-12 perc alatt süssük készre!
Rácson hagyjuk kihűlni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése