Mostanság került először asztalra ez a hercegnő burgonya névre
hallgató finom köret. Szinte mindenhez passzol amihez a
burgonyapürés is. Nálunk bœuf bourguignonhoz készült, és nyugodtan
kijelenthetem, hogy remekül passzolt hozzá. És külön imádás
van mióta lánykám megtudta, hogy hercegnő burgonya a neve… 😉
A glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható! (Ha szempont a laktózmentesség, érdemes laktózmentes vajjal készíteni.)
HOZZÁVALÓK
500 gramm burgonya
60 gramm vaj
2 tojás sárgája
1 tk só
1/2 kk fehér bors
1/2 kk szerecsendió
60 gramm vaj
2 tojás sárgája
1 tk só
1/2 kk fehér bors
1/2 kk szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyát pucoljuk meg, kockázzuk fel, majd sós vízben főzzük
puhára.
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A megfőtt burgonyáról, öntsük
le a vizet, majd nyomóval törjük át. Adjuk hozzá a vajat, és ízesítsük a
sóval, borssal és a szerecsendióval. Hagyjuk langyosra hűlni, majd
dolgozzuk bele a tojások sárgáit. Alaposan keverjük össze, majd tegyük
egy habzsákba, és nyomjunk halmokat a sütőpapírral bélelt tepsibe. Az
előmelegített sütőben kb fél óra alatt süssük készre (akkor jó ha kívül
ropogós, belül puha!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése