REMEK KÖRET: HERCEGNŐ BURGONYA (GLUTÉN-, LISZT-, FEHÉR CUKORMENTES)

Mostanság került először asztalra ez a hercegnő burgonya névre hallgató finom köret. Szinte mindenhez passzol amihez a burgonyapürés is. Nálunk bœuf bourguignonhoz készült, és nyugodtan kijelenthetem, hogy remekül passzolt hozzá. És külön imádás van mióta lánykám megtudta, hogy hercegnő burgonya a neve… 😉 

A glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható! (Ha szempont a laktózmentesség, érdemes laktózmentes vajjal készíteni.)



HOZZÁVALÓK


500 gramm burgonya
60 gramm vaj  
2 tojás sárgája
1 tk só
1/2 kk fehér bors
1/2 kk szerecsendió


ELKÉSZÍTÉS 


A burgonyát pucoljuk meg, kockázzuk fel, majd sós vízben főzzük puhára. 
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. 
A megfőtt burgonyáról, öntsük le a vizet, majd nyomóval törjük át. Adjuk hozzá a vajat, és ízesítsük a sóval, borssal és a szerecsendióval. Hagyjuk langyosra hűlni, majd dolgozzuk bele a tojások sárgáit. Alaposan keverjük össze, majd tegyük egy habzsákba, és nyomjunk halmokat a sütőpapírral bélelt tepsibe. Az előmelegített sütőben kb fél óra alatt süssük készre (akkor jó ha kívül ropogós, belül puha!)



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!