1 zacskó szárított élesztő
2 kávéskanál cukor
3 dl tej
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg fehér liszt
csipet só
csipet só
5 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliaaroma
3 tojássárgája
10 dkg olvasztott vaj
5 dkg kakaó
2 evőkanál fahéj
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt 2 kávéskanálnyi cukorral langyos tejben futtassuk fel.
Közben mérjük ki a többi hozzávalót, adjuk hozzá a kétféle lisztet, a sót, a porcukrot, a vaníliaaromát, a tojássárgáját, és az olvasztott vajat.
Alaposan dolgozzuk ki, és kelesszük meg
(Ha a lisztet kevésnek találod, tetszés szerint rakhatsz bele többet.)
Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki, és kenjük meg olvasztott vajjal. Hintsük meg kakaóval, egy kevés fahéjjal.
Kikent kuglófformába téve ismét kelesszük meg.
160°Cra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Sütés után porcukorral megszórva tálaljuk!
Közben mérjük ki a többi hozzávalót, adjuk hozzá a kétféle lisztet, a sót, a porcukrot, a vaníliaaromát, a tojássárgáját, és az olvasztott vajat.
Alaposan dolgozzuk ki, és kelesszük meg
(Ha a lisztet kevésnek találod, tetszés szerint rakhatsz bele többet.)
Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki, és kenjük meg olvasztott vajjal. Hintsük meg kakaóval, egy kevés fahéjjal.
Kikent kuglófformába téve ismét kelesszük meg.
160°Cra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Sütés után porcukorral megszórva tálaljuk!
MEGJEGYZÉS
A kuglófsütő kikenéséhez javaslom az olvasztott vajat. Valaki még zsemlemorzsát is szór bele, én nem. Ha gyorsítani szeretnénk a kelési időt (Én így csinálom!!!), ajánlom betenni a sütőbe a legkisebb hőmérsékleten kb.: 10-20 percre.
Isteni, lágy tésztájú kakaós kuglóf!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése