GRÍZGALUSKA

Kevés alapanyagból gyorsan, egyszerűen elkészíthető!



HOZZÁVALÓK


100 gramm búzadara
50 gramm vaj
1 tojás


ELKÉSZÍTÉS


A vajat olvasszuk meg, és keverjük habosra egy tojással. Sózzuk meg, majd lassan kezdjük el hozzákeverni a  búzadarát. 

Pihentessük kb 20-30 percet, majd kanállal szaggassunk belőle galuskákat és azokat forrásban lévő vízbe (én egy leveskockát is teszek bele) lassú tűzön, fedővel betakarva - 15-20 perc alatt - főzzük készre.

(Célszerű próbafőzést végezni: ha a galuska túl lágy lenne, akkor több grízt kell a masszához adni, ellenkező esetben viszont több tojást kell belekeverni.)



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!