HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA - Crépes á la Hortobágy


Sokan tartanak a hortobágyitól, mert macerásnak gondolják. Pedig egyáltalán nem az! Én külön szeretem benne azt, hogy több napra is finom fogás: egyik nap a finom paprikás csirkét lehet enni kukoricás vagyteljes kiőrlésű nokedlivel, másik nap pedig pl teljes kiőrlésű lisztes palacsintába, vagy bármilyen más palacsintába töltve lehet feltálalni.



HOZZÁVALÓK

12 db palacsinta
1 evőkanál vaj
2 dl tejföl
Petrezselyemzöld, só, őrölt bors.

ELKÉSZÍTÉS

A bő lére készített paprikás csirkéből vegyük ki a csirkecombokat, csontozzuk ki, és leszedett húst, a bőrét és a gombák kb felét húsdarálóval (hiányában mixerrel) daráljuk le. A bőrét azért daráljuk bele, hogy ne legyen olyan száraz a húspép.


Kanalazzunk hozzá egy pár kanál szaftot, majd a palacsinták közepén egyenletesen kenjük el. 



A töltelékre hajtsuk rá először a két oldalát, majd tekerjük fel! 




A gombás csirke mártásához adjunk tejfölt, majd locsoljuk meg vele a feltekert és sütőtálban szorosan egymás mellé pakolt palacsintákat. 




Előmelegített sütőben kb 200 °C-on 10 perc alatt süssük készre 


MEGJEGYZÉS

Arra figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert akkor könnyen "kiszárad".

Adott esetben remekül fagyasztható is, csak ilyenkor fontos, hogy a mártást külön fagyasszuk! Felengedés után sütőben kell átforrósítani a ráöntött szafttal együtt. Nálunk családi ebédek egyik kihagyhatatlan, remek fogása!




3 megjegyzés:

marisz57 írta...

No, ezt mi is nagyon szeretjük!wniamo 44

marisz57 írta...

Elnézést kérek, a szóellenőrzés valahogy a bejegyzéshez került.
Legalább mostmár te is tudod, hogy nem vagyok robot...

ChezSandra írta...

Marisz, ezt eddig is tudtam :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!