Sokan tartanak a
hortobágyitól, mert macerásnak gondolják. Pedig egyáltalán nem
az! Én külön szeretem benne azt, hogy több napra is finom fogás:
egyik nap a finom paprikás csirkét lehet enni kukoricás vagyteljes kiőrlésű nokedlivel, másik nap pedig pl teljes kiőrlésű lisztes palacsintába, vagy bármilyen más palacsintába töltve lehet feltálalni.
HOZZÁVALÓK
12 db palacsinta
6 adag gombás
paprikás csirke
1 evőkanál vaj
2 dl tejföl
Petrezselyemzöld, só,
őrölt bors.
ELKÉSZÍTÉS
A bő lére
készített paprikás
csirkéből vegyük ki a csirkecombokat, csontozzuk ki, és
leszedett húst, a bőrét és a gombák kb felét húsdarálóval
(hiányában mixerrel) daráljuk le. A bőrét azért daráljuk bele,
hogy ne legyen olyan száraz a húspép.
Kanalazzunk hozzá egy
pár kanál szaftot, majd a palacsinták közepén egyenletesen
kenjük el.
A töltelékre hajtsuk rá
először a két oldalát, majd tekerjük fel!
A gombás csirke
mártásához adjunk tejfölt, majd locsoljuk meg vele a feltekert és
sütőtálban szorosan egymás mellé pakolt palacsintákat.
Előmelegített sütőben
kb 200 °C-on 10 perc alatt süssük készre
MEGJEGYZÉS
Arra figyeljünk, hogy ne
süssük túl, mert akkor könnyen "kiszárad".
Adott esetben remekül
fagyasztható is, csak ilyenkor fontos, hogy a mártást külön
fagyasszuk! Felengedés után sütőben kell átforrósítani a
ráöntött szafttal együtt. Nálunk családi ebédek egyik
kihagyhatatlan, remek fogása!
3 megjegyzés:
No, ezt mi is nagyon szeretjük!wniamo 44
Elnézést kérek, a szóellenőrzés valahogy a bejegyzéshez került.
Legalább mostmár te is tudod, hogy nem vagyok robot...
Marisz, ezt eddig is tudtam :)
Megjegyzés küldése