Egy finom krémleves ebben az őszi hűvösben azt hiszem akár ebédre, akár vacsorára is készítve telitalálat. Ha még kiegészítjük egy leegyszerűsített croque monsieur-vel, egy finom, kiadós és laktató ételt szolgálhatunk fel fél óra alatt.
HOZZÁVALÓK
1 fej brokkoli
1 db krumpli
1 db fokhagymagerezd
5 deci tejszín
4 deci tej
1 deci víz
só, frissen őrölt tarka bors
2 tk currypor
4 szelet kenyér
3 db natur kockasajt
3 szelet sonka
5 deka reszelt ementáli sajt
só, bors, őrölt szerecsendió
4 deci tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 220°Cra.
2 szelet kenyeret tegyünk le egy hőálló tál aljába, tegyük rá egymás mellé a félbevágott kockasajtokat, majd a felcsíkozott sonkákat. Fedjük le a másik két szelet kenyérrel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg friss szerecsendióval, majd öntsük le a tejszínnel. Fedjük le, és tegyük a sütőbe kb 25 percre, majd szórjuk meg a reszelt sajttal és toljuk vissza még kb 5 perce, hogy szép aranybarna színt kapjon a tetején a sajt.
Ezalatt készítsük el currys brokkolikrémlevest
A brokkolit szedjük rózsáira, majd a megtisztított és felkockázott krumplival és egy gerezd fokhagymával egyetemben tegyük fel kb egy deci vízzel és 4 deci tejjel főni. Ízesítsük a curryporral, sóval, és borssal.
Ha megfőtt a krumpli és a brokkoli is, húzzuk félre, és a tej folyamatos adagolása mellett botmixer segítségével pürésítsük. Ha sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá még vizet.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése