ÁFONYÁS ZABPEHELYGOLYÓK

A kókuszgolyó a gyerekek (és felnőttek) egyik legkedveltebb és legegyszerűbben elkészíthető édessége, mivel semmilyen komolyabb konyhai tudásra és konyhai gépre nincs szükségünk az elkészítéséhez. Készítsük el egészségesebb verzióban lisztmentesen!



HOZZÁVALÓK

14 deka zabpehely
4 deka aszalt áfonya
4 deka vaj
1 ek holland kakaópor (nem cukrozott)
2 ek méz vagy nyírfacukor
2 ek sárgabaracklekvár
1 deci tej

kókuszreszelék, díszítőcukorka, tortadara, stb...



ELKÉSZÍTÉS

A tejet a vajjal és a mézzel (vagy nyírfacukorral) forrósítsuk fel, majd öntsük a zabpehelyhez. Adjuk hozzá a kakaóport, a felaprított aszalt áfonyát és a sárgabaracklekvárt, majd az egészet gyúrjuk össze.
Tegyük lefedve 2-3 órára a hűtőbe, majd vizes kézzel formázzunk kis golyókat belőle és hempergessük meg ízlésünk szerint kókuszreszelékbe, vagy akár díszítőcukorkába is.



Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az elkészítésből hiányzik az áfonya hozzáadása - mi belegyúrtuk a masszába. Te is így készítetted eredetileg?

Köszi ezt is,
az Olvasód ;-)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!