A kókuszgolyó a gyerekek (és felnőttek) egyik legkedveltebb és legegyszerűbben elkészíthető édessége, mivel semmilyen komolyabb konyhai tudásra és konyhai gépre nincs szükségünk az elkészítéséhez. Készítsük el egészségesebb verzióban lisztmentesen!
HOZZÁVALÓK
14 deka zabpehely
4 deka aszalt áfonya
4 deka vaj
1 ek holland kakaópor (nem cukrozott)
2 ek méz vagy nyírfacukor
2 ek sárgabaracklekvár
1 deci tej
kókuszreszelék, díszítőcukorka, tortadara, stb...
ELKÉSZÍTÉS
A tejet a vajjal és a mézzel (vagy nyírfacukorral) forrósítsuk fel, majd öntsük a zabpehelyhez. Adjuk hozzá a kakaóport, a felaprított aszalt áfonyát és a sárgabaracklekvárt, majd az egészet gyúrjuk össze.
Tegyük lefedve 2-3 órára a hűtőbe, majd vizes kézzel formázzunk kis golyókat belőle és hempergessük meg ízlésünk szerint kókuszreszelékbe, vagy akár díszítőcukorkába is.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
1 megjegyzés:
Az elkészítésből hiányzik az áfonya hozzáadása - mi belegyúrtuk a masszába. Te is így készítetted eredetileg?
Köszi ezt is,
az Olvasód ;-)
Megjegyzés küldése