(SÜLT) KÓKUSZOS TORTA

Napok óta kókuszos süteményre vágytunk, de most nem a jól bevált kókuszkocka készült, hanem egy kókusztöltelékes torta, amely tésztáját bármilyen kekszből elkészíthetjük, a sült kókusztöltelékre pedig egy finom kemény, de mégis könnyen vágható csokoládéréteg került.



HOZZÁVALÓK

220 gramm keksz
100 gramm vaj +2 ek a tortaforma kikenéséhez
420 gramm cukrozatlan sűrített tej
200 gramm kókuszreszelék
4 ek nádcukor (vagy cukor helyettesítő)
250 gramm étcsokoládé
6 ek mogyorókrém


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°Cra.
A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze az olvasztott vajjal.

Egy tálban keverjük össze a sűrített tejet, a kókuszreszeléket és a cukrot (édesítőt).
Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, majd nyomkodjuk bele a vajjal elkevert kekszmorzsát. Kanalazzuk rá a kókuszos masszát, majd vizes kézzel azt is nyomkodjuk rá.

Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük kb 20 percig (ha barnulni kezd a teteje már jó is).
Tördeljük egy nyeles edénybe a csokoládét, adjuk hozzá a mogyorókrémet, és 2-3 evőkanál vizet. Lassú tűzön - folyamatosan kevergetve - olvasszuk meg, majd öntsük a kókuszreszelékes tortánk tetejére.
Hűvös helyen hagyjuk kb fél órát hűlni, majd tegyük hűtőbe minimum egy-másfél órára. Tálalás előtt kb fél órával vegyük elő, majd kókuszreszelékkel és kókuszdarabokkal megszórva cikkelyekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!