Nem gabona, hanem a chenopodium növénycsalád gyümölcse, így a GLUTÉNMENTES TÁPLÁLKOZÁSBAN fogyasztható!
Könnyen emészthető, magas fehérjetartalmú, tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, ezen kívül gazdag kálium, mangán, kalcium, magnézium, vas, réz és foszfor forrás, továbbá nagy mennyiségű B-, C- és E-vitaminhoz is juttatja a szervezetünket.
A migrénre hajlamosak gyógyításakor tanácsolják a gabonák quinoára való lecserélését. De nem csak nekik ajánlott, hanem a cukorbetegeknek, szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek, valamit csontritkulás esetén is jó kiegészítő táplálék.
A frissen vásárolt quinoát először mindig mossuk át (az őrleményt természetesen nem!), mert önvédelmi okokból a növényen található egy szaponin nevű kesernyés réteg, amit csak tisztességes mosással tudunk eltávolítani. Ez a kesernyés réteg nagyon hasznos, mert távol tartja a rovarokat és a madarakat a növénytől, és így feleslegessé teszi, hogy azt bármilyen vegyi anyaggal kezelni kelljen.
Ezek a glutén-, cukor-, tej-, húsmentes palacsinták friss eperlekvárral nagyon finom, és egyszerű desszertek vagy egy tartalmasabb levesek után akár főfogásként is tálalhatók.
HOZZÁVALÓK
250 gramm quinoa liszt
4 egész tojás
25 cl kókusztej
50 cl víz
1 csipet só
2 evőkanál szőlőmagolaj
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat keverjük el a kókusztejjel, egy csipet sóval, a szőlőmagolajjal a vízzel, majd folyamatosan keverjük hozzá a quinoa lisztet.
Felforrósított palacsintasütőben (vagy serpenyőben) azonnal süthető.
12 db normál méretű palacsinta lesz belőle
További kevés hozzávalós receptekért kattints ide >>
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése