CÉKLA PESTO

Könnyű vacsora vagy reggelikrém, amely nem csak ízével, hanem színével is elkápráztat. A salottától és bazsalikomtól kellő frissességű, a mogyoróolajtól pedig egy kis pikantériát kap. Hűtőben lezárva egy hétig is eláll!

A glutén-, liszt-, cukor-,  tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK

400 gramm főtt cékla
2 közepes salotta hagyma
1 marék friss bazsalikom
6 ek mogyoróolaj
60 gramm reszelt parmezán
0,5 kk só
3-4 csavarásnyi frissen őrölt tarka bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió


ELKÉSZÍTÉS

A céklát és a salotta hagymát tisztítsuk meg, és kockázzuk fel. Tegyük egy tálas mixerbe őket, adjuk hozzá a  maréknyi bazsalikomot és az egészet pürésítsük össze. Reszeljük hozzá a parmezánt, majd öntsük fel a mogyoróolajjal, végül ízesítsük sóval, borssal és egy késhegynyi őrölt szerecsendióval. Alaposan keverjük össze, és már tálalható is. Ha van időnk, érdemes minimum fél órát állni hagyni, hogy összeérhessenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!