(VÍZHAJTÓ) PETREZSELYEM TEA

A petrezselyem azon kívül, hogy fantasztikus illatú és ízű fűszernövény, remek természetes vízhajtó hatásáról is ismert. Jótékony hatással van a vese működésére, emellett segíthet a vesekő és a vesehomok kiürítésében is. Hólyagpanaszok esetén remek vízhajtószerként alkalmazhatjuk, hiszen megszabadít a fertőzéseket okozó baktériumoktól. 
Arra figyeljünk azonban, a vesebetegek és az állapotos nők számára érdemes kerülni a nagyobb mennyiségű petrezselyem fogyasztását.

Akár nyersen, akár teaként is fogyaszthatjuk. Egy-egy cserép petrezselyem remek, üde színfoltja lehet az irodai asztalunknak, ebben a nagy melegben pedig egy-egy kis darabot el is fogyaszthatunk belőle. Vízhajtás céljából azonban a legjobb az, ha petrezselyemlevélből teát készítünk, és egy-egy csészével mindig az étkezések előtt fogyasztunk belőle:




HOZZÁVALÓK

2 teáskanálnyi petrezselyemlevél
2-2,5 deci forró víz


ELKÉSZÍTÉS


Vágjuk fel apróra a petrezselyemleveleket, öntsük fel 2-2,5 deci forró vízzel, majd fedjük le és  várjunk 10-15 percig. Szűrjük le, majd langyosra hűlve fogyasszuk.


Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!