MENNYEI LISZTMENTES CSOKOLÁDÉTORTA (GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES)

5 perc munkával előkészíthető (fél óra alatt megsüthető) mennyei csokoládétorta liszt és tej nélkül. Olyan jól sikerült, hogy két egymást követő hétvégén is elkészítettem, mindkét héten nagy sikere volt!  

A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK


125 gramm glutén- és tejmentes csokoládé 
150 gramm eritritol (v. 80 gramm cukor) 
65 gramm darált mandula 
4 egész tojás 
14 cl növényi tejszín 
1 csipet só 
1 vaníliarúd kikapargatott belseje 


ELKÉSZÍTÉS 


Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkción). 
A felkockázott csokoládét a tejszínnel együtt olvasszuk meg gőzfürdő felett (v. mikróban). Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 4-5 perc alatt kemény habbá. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, adjuk hozzá a sót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a darált mandulát. 
Keverjük össze alaposan, öntsük egy 22 centiméteres kerek szilikon tortaformába, és az előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt (tűpróba!) 

Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd akár magában akár fagylalt mellé kínáljuk!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!