CROTTIN DE CHèVRE AU LARD

A francia sajtok közül az egyik legfinomabb szerintem a kecske. Általában a sajtokat vagy főfogásnak tálalják (pl: raclette), vagy az étkezést lezárásképpen. De akad egy-egy eset, amikor előételként kerül az asztalra.
Ez egy ilyen eset. A finom bacon szalonna sütés közben ad egy kis zsiradékot ahhoz, hogy finoman meg tudjon folyósodni a kecskesajt, a provence-i fűszerek pedig kiemelik a sajt és a szalonna ízkombinációját.



Ez a recept vendégvárónak is tökéletes, hisz előkészíthetők a kis csomagocskák, a saláta ágy is, és akkor csak gyorsan pár perc alatt meg kell olvasztani ezt a kis csodát.

Hozzávalók (2-4 főre):
4 kis kecskesajt korong (kb ujjnyi széles korongok)
4 vékony bacon csík
4 kk provence-i fűszerkeverék

A kis sajtkorongokat betekerem a bacon csíkokkal, majd a tetejükre szórom a provence-i fűszerkeveréket.
Egy serpenyőt felforrósítok, majd magas hőmérsékleten (nagy lángon) 2-3 percig sütöm mindkét oldalukat (egy csipesz vagy spatula segítségével óvatosan megfordítom).
Salátaágyon tálalom.

Nagyon finom előétel!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!