BIBELESKAES VAGY BIBBELSKASE



HOZZÁVALÓK

400 g fromage blanc
100 g creme fraiche (30%)
25 g fokhagyma 
50 g salotta
15 g snidling (30g)
só, bors 

ELKÉSZÍTÉS

Egy tálba tesszük a fromage blanct és a creme fraichet, összekeverjük. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott salotta hagymát, a snidlinget, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverejük. 
Minimum fél órára hűtőbe tesszük.

TÁLALÁS

A megsült burgonyákat tányérra tesszük, majd a közepére kisebb tálkákba kanalazva a bibeleskaes-t is.


STORY

Bibeleskaes vagy Bibbelskäse egy alsace-i [elzász] specialitás.
A bibeleskaest általában sült vagy párolt burgonya mellé kínálják, de egyes helyeken füstölt sonkáknak, szalonnáknak is kísérője.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!