ZÖLDSÉGES KORONGOK


HOZZÁVALÓK

30 dkg sárgarépa
50 dkg burgonya
25 dkg póréhagyma
2 tojás
10 dkg tk. liszt
só, bors


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt előmelegítjük 200C-ra.
A répát és a burgonyát megtiszttítjuk és lereszeljük. 
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd egy tálban összekeverjük a répával és a burgonyával. Jól összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sóval, borssal fűszerezzük, végül a lisztet is beledolgozzuk. 
Kis adagokat szaggatunk ki a tésztából, és korongokat formázva egy szilikonlappal bélelt tepsibe tesszük, és 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. 

TÁLALÁS

A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. 
Köretként, szószos husok mellé adhatjuk, vagy salátával és valamilyen joghurtos mártogatóst is kínálhatunk hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!