BAZSALIKOMOS CURRYS GNOCCHI 10 PERC ALATT (GLUTÉN-, LAKTÓZMENTES)


A rohanós napok ebédje illetve vacsorája azt hiszem örök téma. Két szaladás között sokszor csak épp annyi időnk van, hogy valamit gyorsan bekanalazzunk, vagy bevillázzunk, de a hosszú pepecselések nem férnek bele. Ez a finom mustáros currys gnocchi 10 perc alatt elkészíthető, ami szerencsére nem megy az íze rovására. 

A laktóz-, és húsmentes diétákban fogyasztható! Ha gluténmentes gnocchiból készül, akkor a gluténmentes diétákban is.




HOZZÁVALÓK


300 gramm gnocchi
100 gramm gomba
3 deci laktózmentes tejszín
1 deci laktózmentes tej
3 ek olívaolaj
0,5 db póréhagyma
1 tk magos dijoni mustár
1 tk curry
0,5 tk őrölt szerecsendió
1 csipet só, bors
1 marék bazsalikom


ELKÉSZÍTÉS


A póréhagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra. 
Egy kevés olívaolajon dinszteljük meg, öntsük fel a tejszínnel és a tejjel. 
Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt szerecsendióval , majd adjuk hozzá a magos dijoni mustárt és a curryt. 
Tegyük bele a gnocchikat, és fedő alatt néha megkeverve főzzük puhára. 
(Ha szükségesnek látjuk, higíthatjuk a szószt még tejjel). Végezetül szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!