A rohanós napok ebédje illetve vacsorája azt hiszem örök téma. Két szaladás között sokszor csak épp annyi időnk van, hogy valamit gyorsan bekanalazzunk, vagy bevillázzunk, de a hosszú pepecselések nem férnek bele. Ez a finom mustáros currys gnocchi 10 perc alatt elkészíthető, ami szerencsére nem megy az íze rovására.
A laktóz-, és húsmentes diétákban fogyasztható! Ha gluténmentes gnocchiból készül, akkor a gluténmentes diétákban is.
HOZZÁVALÓK
100 gramm gomba
3 deci laktózmentes tejszín
1 deci laktózmentes tej
3 ek olívaolaj
0,5 db póréhagyma
1 tk magos dijoni mustár
1 tk curry
0,5 tk őrölt szerecsendió
1 csipet só, bors
1 marék bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS
A póréhagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra.
Egy kevés olívaolajon dinszteljük meg, öntsük fel a tejszínnel és a tejjel.
Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt szerecsendióval , majd adjuk hozzá a magos dijoni mustárt és a curryt.
Tegyük bele a gnocchikat, és fedő alatt néha megkeverve főzzük puhára.
(Ha szükségesnek látjuk, higíthatjuk a szószt még tejjel). Végezetül szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése