LISZTMENTES (CSOKOLÁDÉS) MUFFIN


Az ÉDES PÉNTEK keretén belül ezeket a gyorsan és egyszerűen elkészíthető finom, de nem túl édes nyírfacukorral készülő, liszt-, glutén-, tejmentes muffinokat hoztam. 
A receptben szereplő darált mandulát szabadon helyettesíthetjük akár darált mogyoróval, dióval vagy egyéb magvakkal is.
Akár tízórainak, akár uzsonnának de ebéd utáni desszertnek is tökéletesen alkalmasak.



HOZZÁVALÓK

4 egész tojás
60 gramm darált mandula
60 gramm cukrozatlan kakaópor
120 gramm nyírfacukor
1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS

Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket verjük fel egy csipet sóval kemény habbá. Mérjük ki a száraz hozzávalókat is, és keverjük a tojássárgákkal együtt a felvert tojáshabhoz.
150°C-re előmelegített sütőben süssük kb 30 percet (tűpróba!)

8 db muffin lesz belőle


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!