ZABPEHELYLISZTES POGÁCSA

A pogácsa továbbra is nagy kedvencünk. Mint azt láthattátok többféle recept felkerült már az oldalra, most zabpehelylisztből és túróval készült.



HOZZÁVALÓK

120 gramm rétesliszt
120 gramm zabpehelyliszt
120 gramm vaj
140 gramm túró
125 gramm natúr joghurt
1 zacskó szárított élesztő (5,5 gramm)
2 kk só
1 tojás sárgája + fehérje
reszelt sajt vagy magok a tetejére ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS

A kétféle lisztet keverjük el a szárított élesztővel, majd gyúrjuk össze a szobahőmérsékletű vajjal, a natúr joghurttal, a villával áttört túróval, a tojás sárgájával és a sóval. Alaposan dagasszuk meg, majd meleg helyen kelesszük duplájára. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett deszkán, kenjük meg a villával enyhén felvert tojásfehérjével, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, szúrjuk ki és sütőpapírral bélelt tepsiben a 150°C-ra előmelegített sütőben süssük készre (kb 30 perc).   



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!