A kapor és a túró remek párosítás. Gondoljunk csak a nemrég említett kapros-túrós zöldséglepényre. Most kiklopfolt csirkemellekbe került ez a remek duó töltelékként.
A glutén-, liszt-, laktóz-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
2 csirkemell
100 gramm túró (laktózmentes)
2-3 evőkanál natúr joghurt (laktózmentes)
2 evőkanál kapor
1 fokhagymagerezd
só, frissen őrölt tarka bors, késhegynyi őrölt szerecsendió
2-3 spriccelésnyi olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő légkeveréses fokozaton 200°C fokra.
Egy tálban villával törjük át a túrót, reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet, majd ízesítsük a fűszerekkel.
A csirkemelleket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd töltsük meg a túrós masszával, és tekerjük fel.
Tegyük egy sütőpapírral bélelt - vagy kerámiabevonatú - tepsibe, a tetejét fújjuk be egy minimális olívaolajjal, és az előmelegített sütőben süssük meg 20-25 perc alatt.
Salátaágyon kínáljuk!
Actifryben is megsüthető, ebben az esetben érdemes a hússütő kosárba tenni a roládokat.
Szereted gyors recepteket? Ha igen, nézz körül még mi szerepel a gyors ebédek és a gyors vacsorák kategóriákban!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése