GYROS TÁL



HOZZÁVALÓK

2 csirkemell,
1 kígyóuborka,
1-2 gerezd fokhagyma
2 deci joghurt
1 fej saláta,
görög fűszerkeverék
sült burgonya
pita


CSÍPŐS SZÓSZhoz:
1 dl ketchup,
só,
chilli paprika

TZAZIKIhez:
2 dl natúr joghurt( vagy tejföl),
fél kígyóuborka,
4 gerezd fokhagyma,
pici citromlé,



ELKÉSZÍTÉS

Először is készítsük el a sült burgonyát.

A húst megmossuk, leszárítjuk, felkockázzuk és megszórjuk a görög fűszerkeverékkel. 
A zöldségeket összevágjuk, félrerakjuk. 

Elkészítjük a TZAZIKIt:
Az uborkát lereszeljük, besózzuk, és félrerakjuk 10-15 percre. Hagyjuk, hogy levet eresszen, majd nyomkodjuk ki és a joghurttal keverjük össze. Ízesítsük sóval, citromlével és az apróra zúzott fokhagymával. 

A CSÍPŐS SZÓSZhoz a ketchupot picit sózzuk és az összevágott chillivel összekeverjük. 

Ezután egy teflonserpenyőben megsütjük a húst, amelyhez csak kis olívaolajat adjunk, nem kell más folyadék mert a csirke hamar átsül. 
A fűszeres serpenyőben forgassuk meg a négybe vágott piták mindkét oldalát, majd tálaljuk.

TÁLALÁS

A megmosott és apróra tépkedett salátát tányérra rakjuk, majd rátesszük a sült csirkekockákat, mellétesszük a sült burgonyát és a fűszeres pitát, és az egészet meglocsoljuk a tzazikivel. 
Egy finom behűtött rosé tökéletes mellé



MEGJEGYZÉS

A tzazikihez az uborkát géppel szoktam lereszelni. Könnyebb a gépen átnyomni ha fagyott állapotban van. Így a felolvaddással már meg is van a lé kieresztése.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!