PILLANGÓ TORTA - RÉPA TORTA

Kicsi lányom születésnapjára készült ez a répatorta pillangós kinézetben :)



HOZZÁVALÓK

TORTA

250 gr sárgarépa (én 300)
220 gr liszt (én tk)
100 gr barna cukor (én cassonade)
125 gr natur joghurt
2 tojás
1 citrom reszelt héja plusz leve
1 teáskanál sütőpor

CUKORMÁZ

ELKÉSZÍTÉS


  1. A tojásokat felütjük, külön a sárgáját, külön a fehérjét. A fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, és a liszttel elkevert sütőport is.
  3. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a habbá vert tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat és citromlevet.
  4. Határozott mozdulatokkal alulról felfelé egy spatula segítségével összeforgatjuk. 
  5. Egy tortaformát kikenünk olívaolajjal, és egy evőkanál liszttel kilisztezzük, majd a masszát beleöntjük, és 200 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük. (TŰPRÓBA!)


A cukormáz: a gasztroemigransok blogban látottak szerint készült.

A kihűlt és a formából kivett kerek tortát magunk elé tesszük, és mintha egy óra lenne, 3-6-9-12 óránál bevágjuk egyforma hosszan.a belső pontok között szintén elvágjuk, így középen egy egyenlő oldalú négyzetet kell kapjunk, ez lesz a pillangó teste.

A darabokat az elkészült cukormázzal beborítjuk, és tálcára helyezzük:
középre a kis négyzetet, majd a "két-két felet" kifordítva szintén mellé.
A pillangó szarva fekete gumicukor.


4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néz ki a tortád, és ötletes! Nem tudom mikor volt a lányod szülinapja, de Istenke éltesse sokáig!

ChezSandra írta...

köszönjük :) tegnap ünnepelt a kis drágám

marisz57 írta...

Nagyon ügyes megoldású a pillangó tortád. És csupa egészséges hozzávalóból készült - sárgarépa, nádcukor, joghurt...Gondos anya vagy, figyelsz rá, mit etetsz meg a "kis pillangóddal".Kívánok neki (nektek) sok boldog szülinapot!

ChezSandra írta...

Kedves Marisz,

köszönöm a dicsérő szavakat :)

Nagy siker lett a torta is, és bizony nem volt utolsó szempont, hogy egészséges is legyen :)

üdv S.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!