MANGÓS CSIRKESALÁTA

A szárnyas húsok és a gyümölcsök jól összeillenek egymással. Ha mindehhez egy finom, harmonikus majonézes szósz is párosul nyert ügyünk van! A következő saláta gyakran kerül asztalra, néha mangóval, néha ananásszal, de egy finom barackkal is kitűnő. Most mangóval készült!
A saláta titka, hogy időt kell hagyni az ízeknek az összeérésre, ezért érdemes előző nap elkészíteni!

A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

0,5 tk mustár
1 db tojás sárgája
1 db mangó
2 db csirkemell
2x125 ml natur joghurt
150 ml étolaj
1 csipet só
1 csipet fehér bors

1 tk szárított salotta

ELKÉSZÍTÉS

A tojás sárgáját kezdjük el keverni és folyamatosan adagoljuk hozzá a hűtött étolajat. Kb 150 ml olajjal jó kemény olajvajat tudunk készíteni. Két natúr joghurttal keverjük el, majd ízesítsük egy kevés fehér borssal és sóval.

Közben sós, borsos, salottás vízben főzzük meg a csirkemelleket, majd a lében hagyjuk kihűlni.
Kockázzuk fel, majd tegyük a szószba. Végezetül adjuk hozzá a felkockázott mangót, és alaposan forgassuk össze.

Tegyük hűtőbe 1-2 órára minimum, de az sem baj, ha előző nap megcsináljuk.

1 megjegyzés:

Miner.hu írta...

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!