Ezt a finom kókusztejes zöldborsófőzeléket lisztérzékenyek és fogyókúrázók is örömmel kanalazhatják, hiszen a különlegességét az adja, hogy sem hozzáadott lisztet, sem hozzáadott cukrot nem tartalmaz. De akkor mitől lesz főzelék? Mitől sűrűsödik be? Attól, hogy először egy marék zöldborsót előfőzünk egy kevés tejjel és fokhagymával, majd botmixerrel szétpasszírozzuk. Ez adja meg a főzelékünk sűrűségét. Ehhez a kész sűrű zöldborsópüréhez adjuk hozzá a zöldborsógolyócskákat, a tejet, és ízesítjük cukor helyett kókusztejjel.
A cukor-, liszt-, glutén-, (féltét nélkül a hús) tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
50 deka zöldborsó
5 deci tej
4 ek kókusztej
0,5 póréhagyma
1 kk só
1 csipet frissen őrölt tarka bors
0,5 kk őrölt szerecsendió
1 db fokhagymagerezd
200 gramm kacsaszív
1 ek fokhagymás olívaolaj
só, bors
ELKÉSZÍTÉS
15 deka zöldborsót tegyünk fel főni 1-1,5 deci tejjel a felkarikázott póréhagymával és egy felszeletelt fokhagymagerezddel. Ha megpuhultak a zöldborsószemek, botmixerrel passzírozzuk szét.
Adjuk hozzá a maradék zöldborsót, a megmaradt tejet és a kókusztejet. Ízesítsük sóval, frissen őrölt tarka borssal, szerecsendióval. 8-10 perc alatt főzzük készre!
Ezalatt készítsük el a feltétet:
Egy serpenyőbe hevítsük fel a fokhagymás olívaolajat, majd süssük meg a felszeletelt kacsaszívek mindkét oldalát. Ízesítsük sóval, borssal, majd a főzeléken kínálva azonnal tálaljuk!
1 megjegyzés:
Detre kétpofára tömte! :)
Megjegyzés küldése