ADVENTI CSÍKOS KIFLI

Szerintem ehhez a nagyon-nagyon egyszerű finom leveles karácsony illatú és ízű kiflihez nem kell sokat hozzáfűzni... Egyszerűen érdemes nem elfelejteni, megcsinálni, és falatozni!



HOZZÁVALÓK

2 csomag mirelit tészta (kerek)
6 ek sárgabaracklekvár (vagy bármilyen egyéb lekvár)
1 púpos evőkanálnyi őrölt mandula (vagy dió, mogyoró, mák)
1 csapott evőkanálnyi mézeskalács fűszerkeverék
1 tojás sárgája a tetejére



ELKÉSZÍTÉS

Egy tálba keverjük össze a sárgabaracklekvárt a mandulával és a mézeskalács fűszerkeverékkel, a leveles tészta lapokat tegyük egymás mellé.


Kenjük meg az egyik leveles körünk tetejét, majd tegyük rá a másikat, nyújtófával nyújtsuk kicsit ki, majd a tetejét is kenjük meg a lekváros krémmel.


Egy pizza vagy derelyevágóval vágjuk fel egyenlő méretű háromszögekre,



és a kis háromszögeket tekerjük fel kis kiflinek.


Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a csíkos kifliket úgy, hogy alulra kerüljön a feltekert háromszögünk "hegye". Így amikor sülés közben felpuffad nem fog kitekeredni a kiflink.
Kenjük meg a villával fellazított tojássárgájával!


Majd a 180°Cra előmelegített sütőben süssük 15-18 percig. Akkor jó, ha már szépen megnőttek a kiflik, a tetejük is szép színt kapott és megemelve egy könnyű kiflit kapunk.


Vaníliás porcukorral megszórva akár már langyosra hűlve is tálalhatjuk!





Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

1 megjegyzés:

csipike írta...

Ötletes és gyors megvan. Gyűjtöm az ötleteket szilveszterre ;-)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!