A hűvösebb idő beköszöntével bizony többször kerül az asztalra nehezebb és tartalmas étel. Az egyik ilyen nálunk a paprikás krumpli. Van aki kolbásszal készíti, van aki virslivel, van aki mindkettővel.
Abban azonban mindenki közös nevezőre jut, hogy igazi magyaros étel a maga paprikás, laktató valójával.
Ezért is hívták régebben a szegények ételének, de a tehetősebbek is egyre gyakrabban készítették. Családi és baráti kerti összejövetelek egyik igen kedvelt étele, mert bográcsban is készíthető, és a nagy mennyiségben való elkészítése nem megy a minősége rovására.
Megfelelő virsli használatával a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
500 g burgonya
1 db (közepes) vöröshagyma
1 db fokhagymagerezd
1 db (kisebb) paradicsom
2 db virsli
0,5 tk fűszerpaprika
1 csipet só
2-3 ek olaj
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyát tisztítsuk meg, majd vágjuk kockákra.
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, és az olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a megtisztított majd felkarikázott fokhagymát, majd félrehúzva szórjuk meg a pirospaprikával. Keverjük addig, amíg kiadja magából szép piros színét.
Tegyük bele a burgonyát és a felkarikázott virslit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje a burgonyát. A meghámozott paradicsomot vágjuk négybe, és adjuk hozzá ezt is.
Sózzuk, borsozzuk, majd közepes hőmérsékleten addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Időközben pótoljuk a vizet ha szükséges!
1 megjegyzés:
Bizony, hogy finom eledel ;-) én kolbásszal szeretem, nővérem virslisen készíti.
Bográcsban pedig mennyei!
Megjegyzés küldése